neděle 15. února 2015

Moje dojmy z Fifty Shades Of Grey

Krásné odpoledne všem,

včera jsem vyrazila do kina na dlouho očekávanou novinku 50 Shades Of Grey. Nikdy nikam nepíšu recenze na filmy, ale dost mě štve, jak film všichni odsuzujou, tak jsem se rozhodla napsat vám svoje dojmy a zkusím to bez spoilerů.

Zdroj


Všechny tři knížky mám přečtené a do kina jsem nešla s moc velkým očekáváním. Už 2 dny před mou návštěvou na mě všude vyskakovaly recenze a "recenze"  - jak je ten film strašnej, jak někdo nechápe, komu se tohle může líbit, jak na to budou chodit samý nadržený holky, na Facebooku na mě vyskočila skupina s názvem: Lov nadržených holek po premiéře atd...a pomalu jsem začala nabývat dojmu, že jsou to všechno jenom nešťastní chudáci. Jako chápu, že se to někomu nelíbí, ale zatím jsem neviděla žádný opodstatněný důvod proč. Řeknu vám, že mě osobně se to líbilo (a to docela dost).

Záměrně používám anglický název filmu a nechci se patlat v tom, jak ho někdo přeložil nebo nepřeložil. Osobně mám svůj žebříček špatně přeložených názvů filmů do češtiny. U nás prostě v překládání názvů filmů/knížek nevynikáme, ale měla jsem za to, že pan Grey má 50 různých tváří, tudíž se jedná o 50 odstínů toho chlápka. Možná to má hlubší význam a pan Grey je připodobňován k šedé barvě, která má nesčetně odstínů stejně jako barvy ostatní...No stejně pořád lepší 50 odstínů šedi než "50 odstínů pana Šedivého". Fakt nevím, ale pokud vy ano, určitě mi to osvětlete do komentářů, budu vám vděčná.
 
Abych se vrhla na samotný film. Když jsem četla knížky, hlavní hrdinka na mě působila jako taková chuděra, co si myslí, že změní něco, co se změnit prostě nedá a neměla jsem jí ráda. Moderní Popelka, co si začala s ujetym týpkem. Po zkouknutí filmu se ale na Anastasii koukám úplně jinak, hodně za to může Dakota Johnson, která byla podle mého názoru úplně perfektní. Hlavním účelem podle mě bylo, aby hlavní herečka vypadala jako obyčejná a naivní holka, která poblázní dokonalého miliardáře, což se sice povedlo, ale ona byla naprosto krásná a okouzlující. Pak je tu perfektní pan Grey, kterého jsem si v knize představovala úplně jinak a po pravdě řečeno jsem byla i celkem naštvaná, že vybrali "toho divnýho týpka, co vůbec jako Christian Grey nevypadá". Z tohoto omylu mě ale Jamie Dornan vydvedl hned, jak se objevil na plátně, byl stejně jako Dakota okouzlující. Oba dva herce obdivuji za to, že do takového filmu šli a já jim věřila úplně všechno.

Asi nelze předpokládat, že tento film bude ověnčen spoustou ocenění, ale mně se opravdu líbil. Ti, kteří si z filmu dělají legraci, že se jedná o porno pro matky, by se na něj měli jít určitě podívat, pak by mi dali za pravdu, že nejvíce erotična a napětí přišlo s těmi scénami, kde žádný sex nebyl. Samotné lechtivější scény byly podle mě úplně akorát, nebylo to vulgární, nechutné a ani moc odhalené. Bylo opravdu zábavné pozorovat ty dva, jak spolu flirtují, poznávají se, prožívají některé trapné momenty, u kterých jsem se nesmála jen já, ale většinou lehlo smíchy celé kino.

Těm chytrákům, kteří přichází s výroky: "Film jsem neviděla, knížku nečetla a rozhodně to nebudu měnit." bych vzkázala, ať se na to nejdříve podívají a až pak odsuzují. Spoustě lidem se to podle mě také nelíbí, protože se předpokládá (už kvůli tlaku kamarádů, médií apod.), že se jim to nelíbí. Pak jsem zaznamenala kategorii těch, co jsou znudění a závidí. Další skupinkou jsou ti, co jim je trapné přiznat, že se jim to líbilo a pak jsou ti, co se jim to opravdu nelíbí, ale na nikoho takového jsem ještě nenarazila, protože jsem nezaznamenala žádný objektivní důvod.

Takže smích, napětí, očekávání, zklamání - to jsou věci, které od dobrého filmu čekám a tenhle mi to všechno dal, a holky přiznejme se, která by také nechtěla poznat pana Greye? Viděli jste? Chystáte se? Všechno mi napište do komentářů :)

Mějte se krásně

10 komentářů:

  1. Film som nevidela ani knihu som nečítala, ale registrujem oboje, z počutia mi to prišlo ako pomerne erotický sexom nabitý film, kniha vraj taká bola, ale neviem nič z toho potvrdiť, takže si nevytváram žiaden názor, pretože si film pozrieť chcem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knížky mám přečtené a uznávám, že tam bylo vše detailně popsané, ve filmu to ale nevypadalo vůbec tak vulgárně, jak to působilo v knížce, bylo toho vidět tak přiměřeně. Určitě se podívej, je to zase něco jiného než milion filmů s klasickou americkou zápletkou - Potká se pár, jsou děsně zamilovaný, jeden tomu druhýmu něco provede, polovinu filmu spolu nemluvěj a pak se k sobě na konci filmu vrátěj- to je teď podle mě všude. A fakt mě štvou lidi, co na to nadávaj jen kvůli tomu, že si myslej, že je to celý o sexu. Určitě pak dej vědět, jak se ti to líbilo, když si vzpomeneš :)

      Vymazat
  2. Ja vždy najprv idem do kina potom čítam knihu,podľa mňa sú knihy lepšie, síce to trvá dlhšie než by si pozrel film,ale stojí to za to,opustíš realitu na nejaký ten čas a vžívaš sa do príbehu.Tento film/kniha spôsobilo veľký BOOM a ja v nedeľu idem do kina na tento film,veľmi sa teším :)
    PS:ten herec je riadný feší :3 :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám zase radši opak - protože knihu čtu přece jen delší dobu než trvají filmy, takže 2 hodiny dokážu žít s tím, že vím, jak vše dopadne. Když ale vidím první film a vím, co se stane a pak mám číst knihu, tak se mi to čte hůř - takhle jsem to měla se Hrou o trůny, kdy jsme dočítala 3 knihy, když jsem měla zkouknutý seriál a nehltala jsem to tak jako knihy následující, protože jsem měla přehled o tom, co se stalo v seriálu...teď se do toho dost motám. Ale jinak souhlasím, že herec je fešák, ale pro mě bohužel jen v roli pana Greye :D

      Vymazat
  3. Super článek. Akorát, škoda, že je bez spoilerů :( :D Haha. Knihu jsem četla, všechny tři díly a byla jsem jí strašně poblázněná, hlavně Mr Greyem :3 Na film do kina nepůjdu, počkám až bude na netu :)

    Life by Peggy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska ráno jsem zrovna četla článek, který byl spoilerů plný a neprozrazen zůstal akorát úplný konec. Kdybych to neviděla, byla bych pěkně naštvaná:D (i když mám přečteno)...Jinak ti nefunguje odkaz na blog, už jsem na něm byla, ale těžko jsem se dostávala přes google, tak si na to koukni ;)

      Vymazat
  4. Četla sem, chystám se, těším se, ale Greye sem si představovala rozhodně jinak než tohoto herce a byla sem zklamaná ani Anna nic moc :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si je představovala jinak oba :D ale oba mě v tom kině uchvátili, tak jsem spokojená...a to jsem předtím pěkně nadávala :D

      Vymazat
  5. Asi se časem na ten film podívám, ale zatím to není nic, kvůli čemu bych šla do kina. Knížky jsem nečetla, ale z důvodu, že jsem k nim neměla přístup a kupovat se mi je nechtělo :D. Nicméně překlad: 50 odstínů pana Šedivého mě hodně pobavil, jelikož jsem měla celkem pohledného mladého vyučujícího tohoto jména :D

    Tech for Girls!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se taky původně úplně nechystala, ale pak jsem se pro to úplně nadchla (hlavně kvůli trailerům) a rozhodly jsme se s kamarádkou, že si uděláme Valentýnské odpoledne s Padesáti odstíny a drinkem :D Nakonec to byla ideální kombinace. A pokud byl pan Šedivý alespoň z poloviny tak pohledný jako jeho slavnější jmenovec, tak závidím :D

      Vymazat

Děkuji Vám za komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...